Stedentrips, wat moet je gezien hebben?

In Nederland was het een aanrader om naar het Groene hart te gaan: Zoetermeer. Dat ligt in de buurt van de altijd wakkere stad Den Haag. Van strand tot wellnessresort en van de wonderschone groene omgeving tot een uitdagende indoor kart- en skibaan. Dat maakt deze binnenlandse stedentrip de moeite waard.

In het avontuurlijke ‘England’ ligt Het graafschap Shropshire, grenzend aan Wales. De nabije heuvels zijn prachtig te bewandelen of om over te fietsen. Je kunt hele stukken wandelen zonder ook maar iemand tegen te komen. De prachtige middeleeuwse markt steden Shewsbury en Ludlow zijn een trip waard. Met name architectuurliefhebbers zullen zich de ogen uitkijken. Daar zijn namelijk prachtige bouwstijlen aanwezig.
Schilderachtige uitzichten zijn tijdens deze stedentrip gegarandeerd.

Een totaal andere smaak? Kies dan voor een stedentrip naar de deelstaat Thüringen in Duitsland. Denk dan aan intrigerende koolzaadvelden, oerbossen en dorpen waar het lijkt alsof de tijd in slowmotion gaat.
Bijvoorbeeld het kuur- en wijndorp Bad Sulza, onderdeel van de stedentrip.
De met name witte wijnen die uit Duitslands hogere wijngebied zijn lekker fris. Er zijn heerlijke zwembaden en verscheidene sauna’s te vinden. Ontspanning op en top!

Stedentrips per vliegtuig vergroten het bereik enorm. Dan komt Amerika natuurlijk in beeld. Zo ook Portland in de staat Oregon. Een ontzettend geliefde stad. De stad staat bekend om zijn goede wijnen, goed bier, heerlijke eten, en de optie hebben om te skiën vanaf een vulkaan.
Ook stranden, fascinerende natuur, chille mensen ontbreken hier niet.
In de buurt bevinden zich onder andere de dorpjes Dayton en McMinnville. Op, bij wijze van spreke, elke straathoek kunt je wel een wijnproeverij met vaak sublieme kwaliteit vinden.

Meer zuidelijker springt het Zuid-Tirol gebied er wat wijn betreft zeker niet uit. Een stedentrip naar de kleinste wijnregio van Italië is bijvoorbeeld zeker de moeite waard omdat er een prachtige fiets- en wandelomgeving is. Appelvelden en wijngaarden zijn alom te vinden, te samen met diep blauwe meren die rondom te vinden zijn van de steden Bolzano/Bozen.

Al met al is er een grote diversiteit binnen de keuzes. Voor ieder wat wils natuurlijk. Stedentrips zijn iedereen aan te bevelen. In korte tijd veel zien, leren, beleven maar vooral ervaren!

Persbericht van: http://www.vakantie2go.nl/stedentrips/


Geef een reactie

Your email address will not be published / Required fields are marked *