Van deze tijd: hybride fietsen

Als het over fietsen gaat, kunnen we ver terug in de geschiedenis de oorsprong vinden. En er zijn de laatste eeuwen ontzettend leuke ontwerpen gemaakt. De gekste dingen wat betreft fietsen zijn inmiddels wel de wereld in geholpen. Een goed idee is bijvoorbeeld de hybride fiets.

De fietskeuze die mensen maken kunnen wel wat zeggen over de eigenaar. Is de fiets goed onderhouden? Wordt de fiets gebruikt als stationsfiets? Wat voor soort fiets is het?
Op de laatste vraag gaan we wat dieper in. Namelijk, er is een breed scala aan fietssoorten.

Voorbeelden
Zo is er onder andere de mountainbike. Deze fiets is geschikt voor een ruig terrein. Een mountainbike beschikt over veel versnellingen en brede, profiel rijke banden. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de hybride fiets. Ook beschikt de mountainbike over stevige spaken, goed ingevette lagers, sterke tandwielen + ketting en een goede stuurinrichting moeten mechanische problemen zoveel mogelijk proberen te voorkomen.
Natuurlijk, zonder onderhoud en zonder af en toe een goed sopje in combinatie met de tuinslang, doen alle fietsen schade op.
Maar deze fiets is er voor gemaakt om vie(t)s te worden!

Dan is er de weduwe fiets. Deze verschilt enorm met een hybride fiets. Alhoewel, misschien komen de frames overeen.
Een vrouwenfiets heeft namelijk een heel gangbaar frame.
Het is niet meer gek of raar wanneer een man bijvoorbeeld op een vrouwenfiets fietst. Vooral ouderen hebben dan het gemak van een makkelijkere opstap (de stang die het een mannenfiets zou maken ontbreekt). Vaak is de instap bij dergelijke fietsen ook lager.

Verschil
Een ander verschil met hybride fietsen en normale fietsen, is dat eerst genoemde fietsen gebruik maken van een elektromotor.
Immers, hybride betekent: ‘samengesteld’.
Net als de naam ‘elektrische fiets’, probeert het begrip hybride fiets en alle fietsen met een elektromotor te omschrijven.
Met beide benamingen wordt in eerste instantie dezelfde groep fietsen bedoeld.

Voordelen
Het is vanzelfsprekend een stuk aangenamer om elektrische trapondersteuning tot je beschikking te hebben. Dit kan er voor zorgen dat steile heuvels, hoge bruggen en viaducten geen obstakel meer vormen. Misschien is de grootste aantrekkingskracht van een hybride fiets nog wel dat wind geen probleem meer vormt. Nooit meer zwetend bij visite aankomen en toch een borrel kunnen drinken. Zwetend op het werk arriveren behoort ook tot de verleden tijd.

Geef een reactie

Your email address will not be published / Required fields are marked *