Damesmode Eindhoven

Streetwear werd gecreëerd met twee verschillende culturen in gedachten. In de eerste plaats waren die groepen gecentreerd in de New Yorkse hip hop cultuur. New Yorkse hip hop modeontwerpers zoals Sean Diddy Combs, Karl Kani werkten aan een look beïnvloed door hip hop mythen zoals Bunny Kim en Big Po Beard. Kani slaagde erin om wat downsizing werd genoemd te legaliseren en om te vormen tot een nieuw, legaal modefenomeen, bodybags genaamd.

In de tweede plaats ontstond de surfcultuur in Zuid-Californië. Hoewel er veel verschillende merken van surfkleding zijn, was Gucci een begrip vanwege de hoge kwaliteit. Door hoe buitensporig en flamboyant de stijlen waren, voelde de streetwear zich ook gedwongen om buitensporige, flamboyante en soms zelfs cartooneske stijlen te gebruiken om aanvaardbaar te blijven. Tegen het einde van het decennium was bijna elk streetwear-merk met andere ideeën gekomen, ideeën die Waarde aan streetwear hechtte.

Hoe slaagden deze groepen in deze unieke stijl? Door een identiteit voor zichzelf te creëren. Ze creëerden verhalen, vertelden verhalen via kleding. Ze herdefinieerden wat “urban” betekent. Bijvoorbeeld, toen ze de hip hop cultuur creëerden, associeerden ze het niet met rap. In plaats daarvan herdefinieerden ze wat hiphop eigenlijk was. De twee culturen, hip hop en streetwear, groeiden vervolgens samen. Met de groei van deze twee culturen, groeide de urban mode naar nieuwe ontwikkelingen, ideeën en meer stijlen.

Wat zijn nu de belangrijkste verschillen tussen urban en streetwear mode? Urban merken proberen sociale kwesties aan te pakken door middel van hun uitgesproken stijlen. Streetwear, aan de andere kant, gaat vooral over gemeenschappen en bewegingen. Het is een uiting van levensstijl. Urbanwear staat symbool voor een aantal basiswaarden, terwijl streetwear een reactie is op de maatschappij.

Daarom is urbanwear een formele stijl en een overblijfsel uit het verleden, terwijl streetwear een reactie is op de sociale kwesties van het moment. Met het geheimzinnige vermogen om tegelijkertijd formeel en casual te combineren, zijn urban merken als So label, tropic islands, west coast clothing, nosilly t-shirts, en open mind clothing, favoriete merken geworden van de hip hop en streetwear scene. Mode is uiteindelijk vluchtig, en wordt sterk beïnvloed door cultuur en geschiedenis. In stedelijke bewegingen is kleding een manier om uiting te geven aan geloof en spirituele gehechtheid. Vervolgens is urban gebaseerd op ideële en religieuze waarden die later zullen evolueren naar oudere waarden en culturen.